is ananas gezond is een vraag die we graag voor je beantwoorden in dit artikel. Als het moment waarop je ananas eet het moment is waarop het wordt geserveerd op de rand van je late lente piña colada of in een bord met natuurlijk product tijdens een organisatievergadering, laat je een grote kans liggen. Dit tropische natuurproduct knijpt in elk diner, kan nieuw of diepgevroren worden gegeten en wordt op geen enkele manier losgemaakt in de voedingsafdeling. Er zijn trouwens verschillende voordelen van ananas waarvan je op de hoogte wilt zijn.

Wat veel beter is, is de status van ananas als een bijna foutloos voedsel – het is laag in vet, rijk aan voedingsstoffen en mineralen, en niet van deze wereld in vezels, water en celversterkingen.

Verder zit de suiker in dit natuurproduct? Dat is ook niet ronduit verschrikkelijk.

“Omdat biologisch product koolhydraten en normaal voorkomende suikers bevat, maken veel mensen zich zorgen over het eten van een teveel aan natuurlijk product”, zegt Sarah Rueven, RD, CDN en de pionier achter Rooted Wellness. “Het is echter moeilijk om een ​​teveel aan natuurlijk product te eten als je het in zijn hele structuur eet [en] ananas onthouden voor je eetroutine is een buitengewone methode om het algemene welzijn te ondersteunen.”

Mis ook niet de eetgewoonten om buikvet te verliezen naarmate je ouder wordt, zeggen diëtisten.

Instructies om meer ananas te eten

Ananas kun je consequent van de dag eten. Hier zijn innovatieve manieren om ananas toe te voegen aan uw diners:

Ontbijt: meng nieuwe of bevroren ananas in smoothies, bereid het voor tot gezonde wortelkoekjes, of presenteer in feite een portie van één kopje dicht bij uw standaard ontbijtgranen-of-decision.
Lunch: Voeg mager gesneden ananas toe aan een broodje gegrilde kip, varkenshaas met ananassalsa of verzamel een ananas-BBQ-vegaburger.
Avondmaal: Bak in blokjes gesneden ananas met inheemse geroosterde rijst, voeg stukjes ananas toe aan je meest geliefde shish kebab-recept, of barbecue het en voeg toe aan vistaco’s.
Nu je nooit zonder manieren zult komen om het te eten, zijn de volgende 7 wetenschappelijk onderbouwde voordelen van ananas.

Het kan je serotonineniveaus helpen.

Het consequent eten van ananas kan je lichaam en geest stimuleren. (En negatief, niet omdat je mixdrankje voor het feest werd geserveerd in een lege ananas!)

“Ananas bevat veel amino-corrosieve tryptofaan. Dit amino-corrosieve middel wordt gebruikt om een ​​van onze belangrijkste helpende synapsen te maken: serotonine”, zegt Shapiro.

Serotoninespiegels, vooral wanneer ze extreem laag zijn, spelen een rol bij tal van psychologische gezondheidsproblemen, waaronder somberheid en onbehagen. Enkele onderzoeken suggereren dat suppletie met tryptofaan een levensvatbare ellendige behandeling kan zijn in tegenstelling tot tricyclische antidepressiva. (Het is duidelijk dat als je worstelt met een psychologisch welzijnsprobleem, de reactie niet zo basaal is als het eten van meer ananas. Je moet constant hulp zoeken bij een medische zorgaanbieder met vragen over je welzijn.)

Het kan werken aan uw bot- en gewrichtswelzijn.
Zalige, ontspannen jongedame die in haar keuken zit met een pc voor haar, haar armen boven haar hoofd uitstrekt en vrolijk door het raam kijkt
Shutterstock
Ruwe ananas bevat een flinke portie mangaan. Dit mineraal kan helpen bij het voorkomen van botongelukken bij patiënten met osteoporose. Ook kan mangaan de pijn bij patiënten met artrose verminderen wanneer het wordt gecombineerd met verschillende verbeteringen.

Een recensie uit 2000, verspreid in Osteoartritis and Cartilage, toonde een verbetering van de bijwerkingen bij patiënten die een mengsel van glucosamine, chondroïtine en mangaan kregen versus een nepbehandelingsgroep. Ergens anders vond een onderzoek van Annals of the Academy of Medicine uit 2008 een verband tussen mangaan- en ruggengraatongeluk bij vrouwen in de menopauze met osteoporose.