Veel ruiters hebben de term ‘gezichtsmasker’ gehoord. Het zijn echter niet alleen fietsers die last hebben van deze veiligheidsgerelateerde aandoening. Dus hoe werken ze precies?

Een gezichtsmasker is een veelvoorkomend accessoire voor rijders die een rolhelm dragen. Deze helmen hebben meshframes die gemakkelijk kunnen worden beschadigd. Een extra schild dient dus niet alleen om je gezicht te beschermen, maar ook om te voorkomen dat de wind door het gaas van de helm gaat. Het probleem doet zich voor wanneer de helm niet correct wordt gebruikt.

Misschien heb je een open helm. Als dit het geval is, is het tijd om een ​​gezichtsmasker te krijgen. Veel rijders geven de voorkeur aan open helmen vanwege hun kleinere formaat. Wanneer het gezicht wordt blootgesteld, kan het erg moeilijk zijn om te ademen en tegelijkertijd kan wrijven van het gezicht optreden als de helm wordt gedragen met het mondkapje op.

Veel ruiters merken dat tijdens valpartijen een groot aantal valgerelateerde verwondingen optreden. Vanuit deze situatie biedt een gezichtsmasker veel voordelen. In dit artikel bespreken we de verschillende voordelen van gezichtsmasker.

Bescherming voor het gezicht – een gezichtsmasker is een zeer effectief apparaat dat bescherming biedt aan het gezicht. Het biedt een beschermingslaag tegen de wind. Net als een helm die je draagt, fungeert hij als schild en beschermt hij ook je gezicht. De wind die door het gaas van de helm gaat, kan van invloed zijn op je uiterlijk. U kunt ademhalingsproblemen hebben tijdens het fietsen of zelfs tijdens het lopen.

Voorkomen van vastlopen – het gezichtsmasker werkt als een metalen plaat die op de bovenkant van de nek van uw berijder past. Dit is een belangrijk onderdeel van de helm. Hierdoor passen de twee delen van de helm stevig in elkaar zonder vast te haken.

Voorkomen dat uw hoofd dichtslaat – hoe groter het gezichtsmasker, hoe kleiner de kans dat het hoofd van een berijder tegen een hard oppervlak slaat. Een ander voordeel van deze helm is dat je niet kunt zien wie er achter je zit en dat je niet voelt dat iemand je trekt of naar beneden duwt. Een gezichtsmasker voorkomt dat u deze problemen krijgt.

Windbestendigheid – helmen hebben een zeer belangrijke functie om te voorkomen dat de wind het gebied van de helm binnendringt. Net als bij rolhelmen is het aan te raden om een ​​helm te kiezen die van goede kwaliteit is.

Hoofd passend – je hoofd is niet hetzelfde gemaakt en het kan per persoon verschillen. Dus als de helm slecht past of niet goed op je hoofd past, kan dit ongemak veroorzaken en helemaal niet comfortabel zijn. Als de helm niet goed past, kan de wind schade aan het gezicht veroorzaken.

Oogbescherming – het gezicht is vaak onbeschermd wanneer een ruiter een helm draagt. Een gezichtsmasker biedt bescherming voor gezicht en ogen. Het moet dus zoveel mogelijk worden gebruikt.

Rijders die vanwege het verhoogde risico op hoofdletsel geen helm willen gebruiken, kunnen een gezichtsmasker overwegen. Het is raadzaam om ze thuis te hebben zodat ze waar nodig gebruikt kunnen worden. Veel rijders dragen ze liever alleen op fietspaden en niet langer.

Het gezichtsmasker is niet alleen voor fietsers. Ze worden vaak gebruikt in andere soorten helmen, zoals skihelmen, motorhelmen en helmen voor mountainbikes.

Tip: leadgeneratie